(+5999) 735 1234

FAQ (veel gestelde vragen)

Kan iedereen trainen in The Challenge?
Ja! Er wordt nog wel eens gedacht dat The Challenge bij een hotel of resort hoort, maar dat is niet zo. Iedereen kan dus trainen bij ons! Of je nu op Curaçao woont of op vakantie bent… je bent van harte welkom!

Wat voor kleding kan ik dragen tijdens het sporten? 
Draag kleding waar je jezelf prettig in voelt. Deze moet niet knellen en makkelijk zweet kunnen opnemen. Neem ook altijd een grote handdoek mee. Deze is namelijk verplicht tijdens het trainen (hygiëne). Bad- en zwemkleding is echter niet toegestaan.

Mag ik elke soort schoenen dragen tijdens het trainen? 
Nee. Sowieso moet het een binnensportschoen zijn (hygiëne), dus schoenen die niet buiten gedragen worden of die in het verleden buiten gedragen zijn. Neem de schoenen dus mee in de sporttas en trek ze niet alvast thuis aan. Voor het (cardio)fitness volstaat een goede stevige schoen b.v. een crosstrainer. Voor alle groepslessen is de demping van de schoenen belangrijk, terwijl tijdens Spinning® een stevige zool van belang is. Tijdens het Spinnen® kunnen ook speciale Spinning® schoenen met het ‘SPD klik systeem’ gedragen worden. Laat je bij de aanschaf van een paar nieuwe sportschoenen sowieso goed adviseren door een deskundige op dit gebied.
Het dragen van slippers of sporten op sokken of blote voeten (met uitzondering van Yoga en Perfect Pilates®) is niet toegestaan.

Kan ik een proefles volgen? 
Ja, iedereen die op Curaçao woont kan GRATIS een keer een proefles volgen. Het is één proefles per persoon en daarna gaan losse lessen op basis van een ”Losse training’ (Nafl. 25,=). Besluit je op dezelfde dag lid te worden van onze club, verrekenen wij deze Nafl. 25,= met de contributiebetaling.

Moet ik inschrijf- of administratiekosten betalen als ik lid wil worden?  
Wij rekenen éénmalig inschrijfkosten á Nafl. 53,=. Daarna hoeft u deze, ook al veranderd u van abonnementsvorm of stopt u tijdelijk, nooit meer te voldoen.

Moet ik reserveren voor de groepslessen?
Nee, je hoeft niet te reserveren voor groepslessen. Zorg wel dat je op tijd aanwezig bent, want na aanvang van de les, laten wij niemand meer toe.

Kan ik met mijn lidmaatschaps-key bar betalingen laten plaatsvinden?
Ja. Je kunt geld (krediet) storten op je lidmaatschaps-key. Barbetalingen kunnen dan via uw key voldaan worden. Deze key heb je altijd bij je (om binnen te komen), dus nu ook gelijk je portemonnee. Bar betalingen gaan hierdoor vlotter en aan het einde van de training hoef je niets af te rekenen.

Kan ik voor een langere periode het lidmaatschap stop zetten?  
Bij vakantie in het buitenland, zwangerschap of langdurige ziekte/blessures kan het abonnement tijdelijk stop gezet worden. Dit na vooraf invullen van het mutatieformulier en na nadrukkelijke schriftelijke toestemming van het management. Bij vakantie geldt een minimale duur van één maand en een maximale duur van drie maanden. Kortere periodes dan één maand zijn al verrekend in onze abonnementen. Deze regeling is alléén van toepassing op de 6 en 12 maanden abonnementen.

Als ik ooit wil stoppen met trainen, heb ik dan een opzegtermijn? 
Nee, je hebt geen opzegtermijn.

Hoe moet ik opzeggen?  
Je hoeft uw lidmaatschap niet op te zeggen. Na beëindiging van de aangegane abonnementsperiode wordt deze niet automatisch verlengt. Je bepaalt zelf of en wanneer er een verlenging zal plaatsvinden.