(+5999) 735 1234

Rob van Zijl

Ik ben Rob van Zijl, mede-oprichter van Sports & Health Club The Challenge en Personal Trainer op het gebied van ITF Taekwon-Do.
Naast verschillende andere specialiteiten die ik op sportgebied heb, ligt mijn hart bij de Oosterse vechtsporten. Ik ben 4de Dan Taekwon-Do (behaald volgens de richtlijnen van ITF HQ Korea). Verder heb ik ervaring op het gebied van Judo, Jodo (Japanse vechtkunst waarbij met een houten stok aanvallen van een Japans zwaard afgeslagen worden), Boksen, Kickboksen, twee stijlen Karate (Kyokushinkai en Wado Ryu), Pencak Silat en Krav Maga. Door bijna 10 jaar werkzaam te zijn geweest bij de politie ben ik goed op de hoogte van de praktische toepassing van zelfverdediging.

ITF Taekwon-Do

Taekwon-Do is een Koreaanse zelfverdedigingskunst die ontstaan is door de samenvoeging van het Japanse Karate en het zeer oude Koreaanse Taek Kyon. De grondlegger is de Koreaanse generaal Choi Hong Hi. Op 11 april 1955 werd door hem officieel de naam Taekwon-Do ingevoerd. Taekwon-Do betekent ‘de weg van de voet en de vuist’ (Tae = voet, Kwon = vuist en Do = weg).

Taekwon-Do is een veelzijdige sport. Naast het Sparren en de Tuls (stijlvormen), bestaat Taekwon-Do uit o.a.: stapsparring, speciale technieken, breektesten, zelfverdediging en Koreaanse terminologie en -filosofie. Ook de ‘Do’, jouw weg of pad in Taekwon-Do als ook in het leven, is een belangrijk aspect.

Zwarte band ITF Taekwon-Do

Een zwarte band is een witte band die nooit opgeeft! Als je dit als uitgangspunt neemt, kan iedereen die niet opgeeft zijn of haar zwarte band Taekwon-Do halen. Op basis van Personal Training kan je deze zelfverdedigingskunst uit Korea nu beoefenen op jouw eigen vermogen en kunnen. Deze training is zeer geschikt voor mensen die niet op de gezette tijdstippen kunnen trainen of liever privé training krijgen. Een groot voordeel van Personal Training is dat in korte tijd grote stappen gemaakt kunnen worden, maar Personal Training heeft meer voordelen:

•  Je krijgt veel meer persoonlijke aandacht.
•  Je leert sneller en effectiever.
•  Je boekt sneller resultaten.
•  Specifieke problemen krijgen extra aandacht.
•  Indien je niet van grote groepen houdt is Personal Training de oplossing.
•  Het trainingsprogramma is volledig op jouw afgestemd en jij staat centraal.

ITF Headquarters Korea

Ik ben aangesloten bij ITF HQ Korea. ITF HQ is toegankelijk voor ALLE Taekwon-Do beoefenaars ongeacht bond, school, instructeur, master of grandmaster. Je krijgt les in de traditionele vorm (Chang Hun stijl) en je behaalde examens (banden) zijn internationaal erkend.

1 op 1 trainingen en trainingen samen met een partner is mogelijk.
De trainingen gaan op basis van 10-trainingenkaarten en de kosten per 10-trainingenkaart zijn Nafl. 650,=
Interesse? Stuur een e-mail naar: robvanzijl@gmail.com of WhatsApp naar: +5999 670 3540

Digitaal op de hoogte blijven? Like de Facebook site van Taekwon-Do ITF HQ Curaçao en volg ons op Instagram. Hier vind je informatie, foto’s en video’s over ITF Taekwon-Do in het algemeen en met name over de verrichtingen van mijn leerlingen en mijzelf.