(+5999) 735 1234

Rob van Zijl

Ik ben Rob van Zijl, mede-oprichter van Sports & Health Club The Challenge en Personal Trainer op het gebied van ITF Taekwon-Do.
Naast verschillende andere specialiteiten die ik op sportgebied heb, ligt mijn hart bij de Oosterse vechtsporten. Ik ben 3de Dan Taekwon-Do (behaald volgens de richtlijnen van ITF HQ Korea). Verder heb ik ervaring op het gebied van Judo, Jodo, Boksen, Kickboksen, twee stijlen Karate (Kyokushinkai en Wado Ryu), Pencak Silat en Krav Maga. Door bijna 10 jaar werkzaam te zijn geweest bij de politie ben ik goed op de hoogte van de praktische toepassing van zelfverdediging.

ITF Taekwon-Do

Taekwon-Do is een Koreaanse zelfverdedigingskunst die ontstaan is door de samenvoeging van het Japanse Karate en het zeer oude Koreaanse Taek Kyon. De grondlegger is de Koreaanse generaal Choi Hong Hi. Op 11 april 1955 werd door hem officieel de naam Taekwon-Do ingevoerd. Taekwon-Do betekent ‘de weg van de voet en de vuist’ (Tae = voet, Kwon = vuist en Do = weg).

Taekwon-Do is een veelzijdige sport. Naast het Sparren en de Tuls (stijlvormen), bestaat Taekwon-Do uit o.a.: stapsparring, speciale technieken, breektesten, zelfverdediging en Koreaanse terminologie en -filosofie. Ook de ‘Do’, jouw weg of pad in Taekwon-Do als ook in het leven, is een belangrijk aspect.

Zwarte band ITF Taekwon-Do

Een zwarte band is een witte band die nooit opgeeft! Als je dit als uitgangspunt neemt, kan iedereen die niet opgeeft zijn of haar zwarte band Taekwon-Do halen. Op basis van Personal Training kan je deze zelfverdedigingskunst uit Korea nu beoefenen op jouw eigen vermogen en kunnen. Deze training is zeer geschikt voor mensen die niet op de gezette tijdstippen kunnen trainen of liever privé training krijgen. Een groot voordeel van Personal Training is dat in korte tijd grote stappen gemaakt kunnen worden, maar Personal Training heeft meer voordelen:

•  Je krijgt veel meer persoonlijke aandacht.
•  Je leert sneller en effectiever.
•  Je boekt sneller resultaten.
•  Specifieke problemen krijgen extra aandacht.
•  Indien je niet van grote groepen houdt is Personal Training de oplossing.
•  Het trainingsprogramma is volledig op jouw afgestemd en jij staat centraal.

ITF Headquarters Korea

Ik ben via de Dutch National Martial Arts Academy (DNMAA) aangesloten bij ITF HQ Korea. ITF HQ is toegankelijk voor ALLE Taekwon-Do beoefenaars ongeacht bond, school, instructeur, master of grandmaster. Je krijgt les in de traditionele vorm (Chang Hun stijl) en je behaalde examens (banden) zijn internationaal erkend.

Total Defense (allround training met als basis Martial Arts)

Het is ook mogelijk om in vrije vorm allround Martial Arts trainingen te krijgen. In deze trainingen gebruik ik de technieken uit verschillende vechtsporten als basis, gecombineerd met vechtsport gerelateerde oefeningen. Hierbij maak ik gebruik van verschillende trainingsattributen zoals o.a. trap- en stootkussen, TRX en Bosu Ball. De trainingen zijn zeer allround; kracht, snelheid, lenigheid, algemeen uithoudingsvermogen, coördinatie en incasseringsvermogen komen aan bod. Wil je wel vechtsport gerelateerde trainingen volgen, maar niet voor examens en banden trainen, dan zijn deze trainingen echt iets voor jou!

Voor beide vormen zijn 1 op 1 trainingen en trainingen samen met een partner mogelijk.
Naast Personal Training nu ook small-group training (4 personen) mogelijk! Informeer voor meer informatie.

Interesse? Stuur een e-mail naar: rob@the-challenge.net of WhatsApp naar: +5999 670 3540