(+5999) 735 1234

Rob van Zijl

Ik ben Rob van Zijl, mede-eigenaar van Sports & Health Club The Challenge.
Naast de verschillende specialiteiten die ik op sportgebied heb, ligt mijn hart bij de Oosterse vechtsporten. Ik ben 3de Dan Taekwon-Do (behaald volgens de richtlijnen van ITF HQ Korea). Verder heb ik ervaring op het gebied van Judo, Jodo, Boksen, Kickboksen, twee stijlen Karate (Kyokushinkai en Wado Ryu), Pencak Silat en Krav Maga. Door bijna 10 jaar werkzaam te zijn geweest bij de politie ben ik goed op de hoogte van de praktische toepassing van zelfverdediging.

Total Defence (allround training met als basis Martial Arts)

In deze trainingen gebruik ik de technieken uit verschillende vechtsporten als basis, gecombineerd met vechtsport gerelateerde oefeningen. Hierbij maak ik gebruik van verschillende trainingsattributen zoals o.a. trap- en stootkussen, TRX en bosu bal. De trainingen zijn zeer allround; kracht, snelheid, lenigheid, algemeen uithoudingsvermogen, coördinatie en incasseringsvermogen komen aan bod.

ITF Taekwon-Do

Taekwon-Do is een Koreaanse zelfverdedigingskunst die ontstaan is door de samenvoeging van het Japanse Karate en het zeer oude Koreaanse Taek Kyon. De grondlegger is de Koreaanse generaal Choi Hong Hi. Op 11 april 1955 werd door hem officieel de naam Taekwon-Do ingevoerd. Taekwon-Do betekent ‘de weg van de voet en de vuist’ (Tae = voet, Kwon = vuist en Do = weg). Wil je meer weten over Taekwon-Do en de Nederlandse afdeling van de ITF HQ? Kijk dan eens op de site van de ITF Headquarter Nederland.

Zwarte band Taekwon-Do
Een zwarte band is een witte band die nooit opgeeft! Als je dit als uitgangspunt neemt, kan iedereen die niet opgeeft zijn of haar zwarte band Taekwon-Do halen. Op basis van Personal Training kan je deze zelfverdedigingskunst uit Korea nu beoefenen op jouw eigen vermogen en kunnen. Ik ben via de Dutch National Martial Arts Academy (DNMAA) aangesloten bij ITF HQ Korea. Je krijgt les in de traditionele vorm (Chang Hun stijl) en je behaalde examens (banden) zijn internationaal erkend.

Door de trainingen ontwikkel je meer zelfvertrouwen, doorzettingsvermogen en zelfbeheersing en ze maken je mentaal en fysiek sterker.

Voor beide vormen zijn 1 op 1 trainingen en trainingen samen met een partner mogelijk.
Interesse? Stuur mij een e-mail: rob@the-challenge.net