(+5999) 735 1234

Infrarood cabine

Een Infrarood cabine is een (stralings) warmtecabine. In de Infrarood cabine zijn infrarood elementen aangebracht. Deze elementen geven stralingswarmte. De werkzame infrarood stralen verwarmen voor een gedeelte direct je lichaam en voor een gedeelte de omgeving en de lucht in de cabine. Hierdoor ontstaat er een effectieve gecombineerde warmteoverdracht op je lichaam.

Lagere temperatuur
Het gebruik van een Infrarood cabine is door de veel lagere luchttemperatuur (tussen 40- 60 graden) gebruiksvriendelijker dan een traditionele sauna. Bovendien kan men zonder onderbreking een complete saunagang maken in ca. 30 minuten. Het infrarode systeem gebruikt stralingsenergie die het lichaam tot 40 mm binnendringt.

Veel voordelen:

  • De gecombineerde werking van warme lucht en van de infraroodstralen stimuleert de stofwisseling en zorgt voor een intense doorbloeding van huid en spieren. Zuurstof en bouwstoffen worden beter door de spieren opgenomen. Bij het gebruik van de Infrarood cabine worden toxische stoffen sneller uit het lichaam verwijderd. Het gevolg is een grondige reiniging van huid en lichaam, soepelere spieren, een zachte gezonde huid en een algemeen gevoel van behaaglijkheid.
  • De zuiverende werking van de Infrarood cabine heeft een positieve invloed op huidaandoeningen zoals acné, psoriasis en eczeem.
  • Transpireren vergt bovendien veel energie en zorgt daardoor voor een sterke calorieverbranding en een training van hart en bloedvaten.
  • De warmtestraling verlicht ook spier- en gewrichtspijn (zoals verstuiking, reuma en artritis), alsook spanning, zwelling en stijfheid van de spieren.
  • Door het gebruik van de Infrarood cabine wordt op het lichaam veel warmte opgewekt en wordt de afweer tegen virussen en bacteriën gestimuleerd en de aanmaak van witte bloedlichaampjes versterkt. Hierdoor treedt een verbetering op van de totale weerstand.
  • Een regelmatig gebruik van de infrarood cabine houd je heerlijk fit en gezond. Het is de ideale plek om even optimaal te ontspannen en nieuwe energie op te doen.

Hygiëne
Neem voordat je de Infrarood cabine betreedt altijd een douche. Het kan zijn dat je zelf niet fris de cabine in hoeft, maar het is wel zo netjes voor de medebezoekers en het materiaal. Neem ook een handdoek mee in de Infraroodcabine en zorg dat je hier altijd op zit, zodat er geen zweet op het hout komt.

Onze Infrarood cabines zijn zelf te bedienen en voor onze leden altijd toegankelijk gedurende onze openingstijden.