(+5999) 735 1234

Sauna cabine

Onze sauna cabines zijn uitgerust met een Bi-O-Mat saunakachel. Deze saunakachel heeft een aparte verdamper. Het verdampingselement zal het water, waaraan eucalyptus is toegevoegd, geleidelijk verwarmen en verdampen, waardoor de luchtvochtigheid in de cabine wat zal toenemen.

Ontspannend effect
De warmte en rust van de sauna helpen je om ontspanning te vinden na de sportieve inspanning. Niet alleen je spieren, maar ook je geest komt er tot rust.

Tips
We geven je enkele tips om je saunabezoek na het sporten zo aangenaam mogelijk te maken:

Hygiëne
Neem voordat je de sauna betreedt altijd een douche. Het kan zijn dat je zelf niet fris de sauna in hoeft, maar het is wel zo netjes voor de medebezoekers en het materiaal in de sauna. Neem ook een handdoek mee in de sauna en zorg dat je hier altijd op zit of ligt, zodat er geen zweet op het hout komt.

Wacht even voor je in de sauna stapt
Zweet je nog na van het sporten? Wacht dan even voor je in de sauna stapt, zodat je wat afgekoeld bent. Een goede en hygiënische oplossing is de (koele) douche voordat je in de sauna gaat. Droog je wel af voordat je in de sauna stapt. Als je droog bent, kan je beter transpireren, en dat is dan weer gezonder.

Drink voldoende water
Tussen het sporten en de sauna in drink je voldoende water, zeker als je bij het sporten al gezweet hebt. Je lichaam is dan opnieuw gehydrateerd voordat je opnieuw gaat zweten in de sauna. Deze regel geldt trouwens altijd bij saunagebruik: blijf gehydrateerd door water te drinken. Dit vocht heeft je lichaam nodig om goed te functioneren.

Draai de volgorde niet om
Vóór de training al in de sauna gaan is niet aan te raden. Na een saunabezoek kan je beter wat relaxen en géén fysieke inspanningen doen.

Maximaal 15 minuten
Hoe aangenaam de sauna ook is, probeer er niet te lang aan één stuk in te blijven zitten na je sportieve inspanningen. 10 à 15 minuten zijn in principe voldoende. De tijd is te checken middels de aanwezige zandlopers. Je kunt het ‘hitteniveau’ hierbij beïnvloeden door op de hoge, of lage bank te zitten. Uiteraard geldt: hoe hoger, hoe warmer. Voel je je benauwd, licht in je hoofd, of kortademig? Verlaat de sauna dan direct. Saunabezoekers willen nog wel eens te gefixeerd zijn op de zandloper. Ze zien het als een uitdaging het kwartier vol te maken. Daar is de sauna echter niet voor bedoeld. Krijg je er toch niet genoeg van? Neem dan na 15 minuten een koele douche, drink wat water en rust even uit. Daarna kan je zonder problemen opnieuw in de sauna.

Onze sauna’s staan aan gedurende onderstaande tijden:

Maandag t/m vrijdag: 07:00 tot 12:00 uur.
Zaterdag en zondag: 08:00 tot 13:00 uur.